Kostenposten doorberekenen aan eigenaar

Sommige kostenposten kun je innen namens de eigenaar. Deze kostenposten dienen afgedragen te worden aan de eigenaar. Voor welke kostenpost dit van toepassing is bepaal je bij de afspraak van de eigenaar (indien afwijkend) of bij de commissie afspraak (indien voor alle eigenaren met deze commissie afspraak). Deze kostenposten worden meegenomen op de verhuurafrekening naar de eigenaar.

Voorbeeld:

Stel de eigenaar zorgt zelf voor de schoonmaak. Dan wil je de kosten die de gast betaalt voor de schoonmaak doorberekenen aan de eigenaar. Dit kan ook gelden voor energietoeslag en soms ook voor de kosten van een huisdier.

Instellen op commissie afspraak

Open de commissie afspraak of maak een nieuwe commissie afspraak aan. Selecteer bij Verreken kosten met de eigenaar de betreffende kostenpost en voer het percentage dat je wilt doorberekenen aan de eigenaar in. Het voordeel van het instellen via de commissie afspraak is dat dit dan voor alle eigenaren van toepassing is welke onder deze commissie afspraak vallen. Is het doorberekenen van een kostenpost niet voor alle eigenaren welke onder de commissie afspraak vallen van toepassing dan stel je dit op eigenaren niveau in.

Instellen op eigenaren niveau

Hiervoor open je het object en ga je naar het tabblad eigenaar. Klik op nieuw om een nieuwe eigenarenafspraak te maken of klik op de startdatum en vervolgens op bewerk om een wijziging te maken in een bestaande afspraak. Selecteer bij Verreken kosten met de eigenaar de betreffende kosten en voor het percentage in dat je wilt verrekenen met de eigenaar.

Wanneer je de te verrekenen kosten in de commissie afspraak hebt ingesteld, zul je deze terugzien in de eigenaren afspraak. Mocht het zo zijn dat de percentages van de ingestelde kosten te hoog/laag zijn ingesteld, dan kun je in de eigenaren afspraak deze percentages overschrijven.

Kostenposten doorberekenen aan eigenaar in poulesysteem

Wanneer je kostenposten wilt doorberekenen aan een eigenaar in een poulesysteem voeg je deze kostenpost(en) toe aan de commissie afspraak. Na het toevoegen van de kostenpost vink je het vakje neem op in poule aan. Laat je dit vinkje uit dan zal de kostenpost 1 op 1 doorberekend worden aan de eigenaar van het object.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.