Afrekeningen in Frankrijk

Per 1 januari 2022 is het in Frankrijk verplicht om een automatische verleggingsregel voor de btw in te voeren. Dit is van invloed op de afrekeningen voor Niet-Franse eigenaren. 

Het is namelijk zo dat het bedrag van de verlegde btw direct in het bedrag van de uitbetaalde huur verrekend moet worden. 

Om dit in Booking Experts te kunnen verwerken zul je een aantal aanpassingen moeten doen. Deze aanpassingen hebben betrekking op grootboekrekeningen, de eigenaar en de commissieafspraken. Ook zal er een automatische aanpassing plaatsvinden in de factuursjabloon.

Grootboekrekeningen

Er zullen aanpassingen gedaan moeten worden voor de grootboekrekening van de uitbetaalde huur. Binnen deze grootboekrekening zul je in moeten stellen dat het btw percentage 0% is. De btw zit namelijk al in de uitbetaalde huur.

Je kunt er voor kiezen om voor iedere eigenaar, waar dit voor geldt, een eigen grootboekrekening te maken of deze eigenaren te bundelen onder een gezamenlijke grootboekrekening. Hiervoor ga je naar grootboekrekeningen en maak je een nieuwe grootboekrekening aan.

Verwijder het standaard ingevulde btw percentage. Dit kun je doen door op het kruisje te klikken. Hierdoor zal het btw percentage 0% zijn.

Commissie afspraken

In de commissieafspraak met de betreffende eigenaren zijn er ook een aantal instellingen die afwijken van de standaard. Ga naar de commissie afspraken en open de commissie afspraak welke je wilt wijzigen. Klik op bewerk en vink het vakje gebruik btw tarief van grootboekrekening aan. Daarnaast koppel je de juist grootboekrekening met 0% btw.

Eigenaar

Het is noodzakelijk om in te stellen dat de eigenaar niet btw plichtig is. Hiervoor open je de betreffende eigenaar. Klik op bewerk en vink het vakje btw plichtig uit.

Factuursjabloon verhuurafrekening

Als alle bovenstaande instellingen aangepast zijn, dan zal er automatisch op de tweede pagina van de factuur van de verhuurafrekening een nieuwe lijn tekst verschijnen.

Deze tekst is als volgt:

TVA autoliquidation

Mocht deze tekst niet verschijnen op de factuur van de verhuurafrekening, loop dan de bovenstaande instellingen nogmaals na. 

🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.