Google Analytics - Verwijzingsuitsluitingen

Verwijzingsuitsluitingen toevoegen is erg belangrijk, omdat je wil voorkomen dat de omzet aan een verkeerde bron gekoppeld wordt. Door het toevoegen van verwijzingsuitsluitingen worden domeinen uitgesloten van jouw verwijzingsverkeer. Gebruikers die dan op jouw website terechtkomen via een van deze domeinen, worden niet meegeteld als verwijzingsverkeer in jouw rapporten.

Het is in ieder geval verstandig om de domeinen van het CMS en BEX uit te sluiten . Via deze systemen zal er veel verkeer op de website komen. Dit zijn de volgende domeinen:

Hoe maak je de verwijzingsuitsluitingen?

  • Log in in Google Analytics met het account waarmee je Google Analytics hebt aangemaakt. Klik rechts onderin op het tandwieltjes > 'Beheer'.
  • Ga naar 'Gegevensstream' en klik op de gemaakt stream.
  • Klik vervolgens onder het kopje 'Google-tag' op 'Tag instellingen instellen' > Meer tonen > Een lijst met ongewenste verwijzingen maken.

Je bent nu aangekomen bij het overzicht van 'Lijst van verwijzingsuitsluitingen'. Hier kun je domeinen uitsluiten van jouw verwijzingsverkeer. Klik op  'Voorwaarde toevoegen'. Kies bij 'Zoektype' voor Verwijzingsdomein bevat' en vul bij 'Domein' in ieder geval de volgende URL in:

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.