Vertaalmodule BEX PMS

Je kunt de vertaalmodule gebruiken om content uit zowel BEX PMS als BEX CMS automatisch te laten vertalen, dit bespaart jou als gebruiker veel tijd. Nieuwe content wordt toegevoegd en je ben je binnen no-time up to date voor alle talen op de website. Een volledig en goed vertaalde website zorgt ervoor dat bezoekers op je website eenvoudig kunnen navigeren over jouw website en gemakkelijker een reservering kunnen maken. 

Booking Experts werkt samen met native speakers over de hele wereld. Deze collega's zijn (ten minste) tweetalig waardoor ze beide talen vloeiend spreken. Door content eerst naar het Engels te vertalen kunnen wij de vertalingen aan een grote groep vertalers aanbieden.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor vertalingen via AI. Deze optie is voordeliger.

In beide gevallen is het noodzakelijk om vertalingen te controleren.

De Vertaalmodule in BEX PMS

Je hebt als gebruiker de mogelijkheid om vanuit Booking Experts naar de vertaalmodule te navigeren. Hier kun je vertaalinstellingen aanmaken, voortgang inzien en content opnieuw laten vertalen. Hiervoor ga je via het Tandwieltje naar Vertalingen.

Automatische vertalingen aanzetten

Wanneer je nog niet eerder met vertalingen hebt gewerkt of een nieuwe taal wilt instellen kun je dit per taal instellen. Ga naar de vertaalmodule, kies voor welke talen je de vertaalmodule in wilt stellen. Vul het e-mailadres in waarop je e-mails betreffende de vertalingen wilt ontvangen. Vervolgens kan je aangeven of je vertalingen automatisch of handmatig wilt bestellen en/of goedkeuren. Klik daarna op vertaalservice instellen.

Je kunt tegelijkertijd meerdere vertalingen met dezelfde instellingen aanmaken. Daarnaast kun je de vertalingen ook per taal apart instellen, dit wanneer je per taal andere instellingen wenst (bijvoorbeeld een ander e-mailadres om notificaties op te ontvangen). Deze instellingen kun je ook achteraf wijzigen.

Onze medewerkers moeten enkele dingen controleren en aanvullen voordat zij vervolgens de vertalingen activeren. Indien gewenst kun je ondertussen wel instellingen per taal aanpassen.

Standaard wordt het bestellen en goedkeuren op automatisch ingesteld. Maar je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor het handmatig bestellen en/of goedkeuren van vertalingen. 

Automatisch bestellen en goedkeuren

Kies je voor automatisch bestellen? Dan plaatst het systeem automatisch een bestelling bij de vertaalmodule wanneer de nieuwe content in het Nederlands live staat én tenminste 1 uur niet is bewerkt. 

Kies je voor automatisch goedkeuren? Dan staan de vertalingen automatisch op jouw website wanneer alle vertalingen voor een sectie gereed zijn. Dit geeft minder zorgen en meer snelheid.

Handmatig bestellen en goedkeuren

Kies je voor handmatig bestellen? Dan moet je altijd zelf naar de Vertaalmodule gaan en handmatig de vertalingen bestellen. 

Kies je voor automatisch goedkeuren? Dan staan de vertalingen automatisch op jouw website wanneer alle vertalingen voor een sectie gereed zijn. Dit geeft minder zorgen en meer snelheid.

Kies je voor handmatig goedkeuren? Dan heb je nadat de vertalingen klaar staan 72 uur de tijd om de vertalingen te checken. Nadat deze tijd verstreken is worden de vertalingen automatisch goedgekeurd. 

Zet je zowel bestellen als goedkeuren op automatisch dan maak je op een snelle en eenvoudige wijze gebruik van de Vertaalmodule.

Vertaalinstellingen wijzigen

Hiervoor ga je via het Tandwieltje naar Vertalingen. Klik op details bij de taal waarvoor je de instellingen wilt wijzigen. Klik vervolgens op bewerk.

Je kunt nu de instellingen wijzigen; (instructies voor vertaler, wijze van bestellen, wijze van goedkeuren, E-mailadres waar je notificaties ontvangt en de taal van deze E-mail). Je kunt aan de vertaler meegeven of je een formele of juist informele schrijfwijze wenst, wisselen tussen het automatisch/handmatig bestellen en/of goedkeuren, of het E-mailadres wijzigen mocht je een ander E-mailadres willen gebruiken. Deze instellingen kunnen per taal anders zijn. Klik vervolgens op opslaan.

Vertalingen bestellen

Welke content in Booking Experts wordt vertaald?

Types Verkeersbronnen
Kostenposten Auto E-mails
Kortingscampagnes en acties Vragen na reservering
Arrangementen (Applicatie) Bericht sjablonen
Standaard periodieke kosten Subtypes
Taken kostenposten Parkomschrijving
Factuur weergaveregels Speciale periodes
Betaalmethodes Welkomstboodschap Mijn omgeving
Meters Kamertypes en Etages
Kenmerken en (park) kenmerkgroepen

Begrippen:

  • Bestelbaar; het is mogelijk deze content te bestellen
  • Besteld; deze content is besteld en worden vertaald
  • Gereed; deze content is vertaald en kan worden gekeurd (indien handmatig goedkeuren is geselecteerd)
  • Goedgekeurd; deze content is goedgekeurd en wordt zo snel mogelijk toegepast op gewenste sectie
  • Toegepast; deze content is verwerkt op jouw pagina is de aangegeven taal

Welke content staat klaar om te vertalen

Om te zien welke content klaar staat om te vertalen ga je via het Tandwieltje naar Vertalingen. Vervolgens klik je op de taal waarvoor je de vertalingen wilt bekijken. Klik op de knop Bekijk vertalingen.

Je ziet nu een lijst met alle vertalingen en de status van deze vertalingen. In de knop Alles Bestellen staat het totaalbedrag van de vertalingen.

Heb je automatisch bestellen ingesteld en wil je niet langer dan 1 uur wachten en deze vertalingen direct bestellen? Dan kun je op de knop Alles bestellen klikken. 

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.