Vertaalmodule BEX CMS

Je kunt de vertaalmodule gebruiken om content, uit zowel BEX PMS als BEX CMS, automatisch te laten vertalen, dit bespaart jou als gebruiker veel tijd. Je hoeft niet zelf alles handmatig in te vullen, maar alles wordt voor je gedaan. Nieuwe content wordt toegevoegd en zo ben je binnen no-time up-to-date voor alle talen op de website. 

Een volledig en goed vertaalde website zorgt ervoor dat bezoekers op eenvoudig kunnen navigeren over jouw website en gemakkelijker een reservering kunnen maken. Daarentegen zorgt een slecht vertaalde website ervoor dat gebruikers sneller afhaken.

Booking Experts werkt samen met native speakers over de hele wereld. Deze collega's zijn (ten minste) tweetalig waardoor ze beide talen vloeiend spreken. Door content eerst naar het Engels te vertalen kunnen wij de vertalingen aan een grote groep vertalers aanbieden.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor vertalingen via AI. Deze optie is voordeliger.

In beide gevallen is het noodzakelijk om vertalingen te controleren.

Taal toevoegen aan het BEX CMS

Voordat je de website kan vertalen moeten eerst de overige talen worden geactiveerd. Dit kan je doen bij 'Instellingen' en dan 'Talen'. Vervolgens kan je een nieuwe taal toevoegen, dit doe je door:

  1. De taal te kiezen die je wil toevoegen aan de website en druk op 'Opslaan'.
  2. Bij 'Domeininstellingen' kan je kiezen voor eigen domein of voor Booking Experts domein.
  3. Je kan ervoor kiezen om de taal 'Op pad' live te zetten. Dit betekent dat er bijvoorbeeld /en of /de achter het Nederlandse domein komt te staan. Wanneer je hiervoor kiest hoef je geen extra domein te registreren.

Let op: Het Booking Experts domein is een test domein. Met dit domein kan je de website niet live zetten. Zorg dus altijd dat je een domein geregistreerd hebt of kies voor 'Op pad'.

De Vertaalmodule in BEX CMS

Je hebt als gebruiker de mogelijkheid om vanuit BEX CMS naar de vertaalmodule te navigeren. Hier kun je vertaalinstellingen aanmaken, voortgang inzien en content opnieuw laten vertalen. Hiervoor ga je 'Vertaalinstellingen' in het linker menu.

Automatische vertalingen aanzetten

Wanneer je nog niet eerder met vertalingen hebt gewerkt of een nieuwe taal wilt instellen kun je dit per taal instellen. Ga naar de vertaalmodule, kies voor welke talen je de vertaalmodule in wilt stellen. Vul het e-mailadres in waarop je e-mails betreffende de vertalingen wilt ontvangen. Vervolgens kan je aangeven of je vertalingen automatisch of handmatig wilt bestellen en/of goedkeuren. Klik daarna op vertaalservice instellen.

Automatisch of handmatig bestellen en goedkeuren

Standaard wordt het bestellen en goedkeuren op automatisch ingesteld. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor het handmatig bestellen en/of goedkeuren van vertalingen. 

  • Automatisch bestellen: Dan plaatst het systeem automatisch een bestelling bij de vertaalmodule wanneer de nieuwe content in het Nederlands live staat én tenminste 1 uur niet is bewerkt. 
  • Handmatig bestellen: Dan moet je altijd zelf naar 'Vertaalinstellingen' gaan en handmatig de vertalingen bestellen. 
  • Automatisch goedkeuren: Dan staan de vertalingen automatisch op jouw website wanneer alle vertalingen voor een sectie gereed zijn. Dit geeft minder zorgen en meer snelheid.
  • Handmatig goedkeuren: Dan heb je nadat de vertalingen klaarstaan 72 uur de tijd om de vertalingen te checken. Nadat deze tijd verstreken is worden de vertalingen automatisch goedgekeurd. 

Vertaalinstellingen wijzigen

Hiervoor ga je via het linkermenu naar 'Vertaalinstellingen'. Klik op 'Details' bij de taal waarvoor je de instellingen wilt wijzigen. Klik vervolgens op 'Bewerk'.

Je kunt nu de instellingen wijzigen; (instructies voor vertaler, wijze van bestellen, wijze van goedkeuren, e-mailadres waar je notificaties ontvangt en de taal van deze e-mail). Je kunt aan de vertaler meegeven of je een formele of juist informele schrijfwijze wenst, wisselen tussen het automatisch/handmatig bestellen en/of goedkeuren of het e-mailadres wijzigen mocht je een ander e-mailadres willen gebruiken. Deze instellingen kan je per taal laten verschillen.  

Vertalingen bestellen

Welke content in BEX CMS wordt vertaald?

Alle pagina’s en widgets die zichtbaar zijn én waarbij de gewenste taal is geselecteerd worden ingeschoten naar de vertaalmodule. 

Begrippen:

  • Bestelbaar; het is mogelijk deze content te bestellen.
  • Besteld; deze content is besteld en worden vertaald.
  • Gereed; deze content is vertaald en kan worden gekeurd (indien handmatig goedkeuren is geselecteerd).
  • Goedgekeurd; deze content is goedgekeurd en wordt zo snel mogelijk toegepast op gewenste sectie.
  • Toegepast; deze content is verwerkt op jouw pagina is de aangegeven taal.

Welke content staat klaar om te vertalen

Om te zien welke content klaar staat om te vertalen ga je via het linkermenu naar 'Vertaalinstellingen'. Vervolgens klik je op de taal waarvoor je de vertalingen wilt bekijken. Klik op de knop 'Alle vertalingen'.

Je ziet nu een lijst met alle vertalingen en de status van deze vertalingen. In de knop 'Alles bestellen' staat het bedrag voor alle openstaande vertalingen van die taal.

Heb je automatisch bestellen ingesteld en wil je niet langer dan 1 uur wachten en deze vertalingen direct bestellen? Dan kun je op de knop 'Alles bestellen' klikken. 

Benieuwd hoe je de content in BEX PMS vertaalt? Lees dan dit support artikel.


🇬🇧 ðŸ‡©ðŸ‡ª

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.