Footers

De footer van een website is vaak het laatste wat bezoekers zien, maar het is een cruciaal onderdeel. Het biedt niet alleen belangrijke links en informatie, maar kan ook de algehele gebruikerservaring verbeteren door consistentie en navigatiegemak te bieden. De footer kan in BEX CMS ingesteld worden bij: 'Instellingen' > 'Footers'. Het menu dat je in de footer wil zetten kan je maken bij: 'Inhoud' > 'Menu's'.

Heb je nog geen menu gemaakt? Dit kan je zelf doen onder: 'Inhoud' > 'Menu's'. Middels dit support artikel kan je menu's opbouwen voor zowel de footer als de header.


Opmaken van de footer

Het opmaken van de footer is verdeeld in verschillende categorieën, dit zijn: uiterlijk, contactinformatie, extra's, formulieren en onderkant. De categorieën worden hieronder verder uitgelegd.

Uiterlijk

Onder 'Uiterlijk' kan je de achtergrondkleur van de footer bepalen. Daarnaast kan je hier ook een achtergrondovergang instellen.

Contactinformatie

Onder kopje 'Contactinformatie' is het mogelijk om het logo, of een andere afbeelding, in de footer te tonen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de contactgegevens helemaal niet te tonen.

Heb je meerdere adressen, e-mailadressen of telefoonnummer? Dan kan je er bij 'Contactinformatie' ervoor kiezen om ze te tonen middels 'Eigen tekst'. Deze kun je volledig uittypen, zodat alle informatie in de footer aanwezig is.

Extra's

Wanneer je in de 'Organisatie instellingen' de links van je social media accounts en eventueel van je App hebt ingevuld, kan je deze tonen in de footer. Verder is het mogelijk om een knop in de footer te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om naar de 'Mijn account' pagina te linken.

Formulieren

Onder 'Formulieren' bepaal je de instellingen van het formulier dat getoond wordt in de footer. Hier wordt gebruikelijk de nieuwsbrief getoond, maar er kan ook een and

Onderkant

Wanneer je onder de footer nog een extra menu wilt tonen, met bijvoorbeeld de algemene voorwaarden of het privacybeleid, dan kun je deze toevoegen onder 'Menu onderaan footer'. Eventueel kun je hier de 'Copyright vermelding' wijzigen of een afbeeldingset toevoegen.


🇬🇧 🇩🇪

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er was een probleem met het versturen van jouw feedback. Probeer het later opnieuw.